Projektový den na Špilberku

Ve středu 20. dubna 2022 podnikli studenti 2. ročníku Ekonomického lycea výlet na Špilberk a v doprovodu průvodkyně si prošli nový prohlídkový okruh nazvaný Příběh hradu. V rámci tohoto okruhu zavítali na místa, která byla dosud veřejnosti nepřístupná. Jednalo se například o renesanční salonek s jediným zachovaným renesančním oknem na Špilberku a rozměrnými obrazy habsburských panovníků. Dále jsme vstoupili do tzv. Vlaštovčího hnízda, což je společenský prostor vybudovaný v letech druhé světové války pro důstojníky wehrmachtu s původními, krásně zdobenými kachlovými kamny. Nezapomenutelný byl i samotný výhled z hradeb na panorama města Brna.

Druhou část dopoledne studenti strávili procházkou přilehlým parkem, kde měli za úkol najít např. pomník italských karbonářů a bustu Louise Radouita de Souches.

Vyhledávání

Tyto webové stránky používají cookies. V případě, že souhlasíte s jejich použitím, klikněte na tlačítko "Souhlasím" níže. Detaily, jak s Vašimi daty nakládáme, najdete na stránce Podmínky použití.