Filmová představení

Předvánoční čas si naše škola zpestřila návštěvou kina Lucerna, kde jsme měli možnost zhlédnout český film Zátopek o našem legendárním běžci a olympijském vítězi Emilu Zátopkovi.  Žáci hodnotili film velmi dobře.
Další filmový příběh s názvem Moje slunce Mad jsme zhlédli 3. 2. 2022 v kině Scala. Šlo o animovaný snímek Michaely Pavlátové, který vznikl v česko-slovensko-francouzské koprodukci. Režisérka a autorka v něm z velké části zhmotňuje knižní předlohu novinářky Petry Procházkové pojmenovanou Frišta a vypráví příběh mladé Češky, která se během svého studia zamiluje do afghánského spolužáka Nazira. Brzy poté se s ním vydá do Kábulu, aby se stala součástí jeho islámské rodiny. Film získal na nejprestižnějším festivalu animovaných filmů v Annecy Cenu poroty v hlavní soutěži  a také hlavní cenu na největším filmovém festivalu v Latinské Americe v mexické Guadalajaře.

Vyhledávání

Tyto webové stránky používají cookies. V případě, že souhlasíte s jejich použitím, klikněte na tlačítko "Souhlasím" níže. Detaily, jak s Vašimi daty nakládáme, najdete na stránce Podmínky použití.