Adaptační kurz

Adaptační kurz 1. A, 1. B

Abychom studentům prvního ročníku zpříjemnili nástup do nové školy, zajistili jsme pro ně ve dnech 7. – 9. září 2020 adaptační kurz v pěkném prostředí rekreačního střediska Drak v Křižanově v srdci Českomoravské vysočiny, kde pro ně instruktoři outdoorového centra připravili bohatý program.

Nabídka aktivit byla opravdu velmi pestrá. Kromě seznamovacích her, které měly studentům pomoci zapamatovat si jména nových spolužáků a něco se o nich dozvědět, studenti vyzkoušeli jízdu na raftech, paintball a pumberbally. Velkou výzvou bylo pro mnohé lanové centrum, kde studenti museli překonávat nejen lanové překážky, ale i sami sebe. Všichni si vzájemně pomáhali a povzbuzovali se, pro učitele i instruktorky bylo příjemné pozorovat, jak se postupně z neznámých lidí tvoří stmelený kolektiv a vznikají nová přátelství.

Dobré atmosféře i náladě přálo také počasí, protože celé tři dny byly prohřáté sluníčkem.

Největším důkazem toho, že se pobyt vydařil, je hodnocení samotných studentů: „Adapťák bych určitě ještě zopakovala, i když mě bolí celé tělo.“, „Dalo mi to nové přátele a zážitky. Díky těm lidem se těším do školy.“

Vyhledávání

Tyto webové stránky používají cookies. V případě, že souhlasíte s jejich použitím, klikněte na tlačítko "Souhlasím" níže. Detaily, jak s Vašimi daty nakládáme, najdete na stránce Podmínky použití.