Za technikou do Rakouska

Od 6. do 9. června jsme vyrazili s 50 žáky a žákyněmi naší školy a CK Hoška tour na zájezd Za technikou do Rakouska. 

1. den jsme dojeli do městečka Hallstatt, které leží v Solné komoře. Tady jsme vyjeli nad město lanovkou a navštívili solný důl Christina. Vyfasovali jsme „nádherné oblečky“, povozili jsme se důlním vláčkem, svezli jsme se na skluzavkách, viděli jsme nejstarší schody v Evropě a dozvěděli jsme se, jak solné doly vznikly a jak se těží sůl. Po návštěvě dolů jsme si prohlédli místní Hallstattské jezero z vyhlídky. Pak kolem vodopádu jsme sestoupili zpátky do města, kde jsme se toulali v uličkách krásného města. 

2. den si pro nás připravil pan průvodce překvapení mimo program – poutní místo Maria Plain, kde jsme měli ranní Salzburg jako na dlani. 

Dalším bodem programu byl Hangar č. 7 na místním letišti. Tam jsme si prohlédli techniku, kterou má zde uskladněnou společnost Red bull. Hangár č. 7 je místem, kde se potkává technika, architektura a gastronomie. 

Pak jsme pokračovali do centra Salzburgu, kde  jsme vyjeli lanovkou na kopec Festungsberg, kde jsme navštívili hrad Hohensalzburg a jeho muzea. Potom jsme sešli zpět do města, kde jsme vyzkoušeli místní pláž a zjistili, že řeka Salzach je doopravdy studená. 

Program jsme uzavřeli v Mirabellské zahradě s dalším ikonickým pohledem na Salzburg. 

Poslední den jsme po snídani vyrazili do průmyslového centra Rakouska – Linze. 

Tady jsme se podívali na největší katedrálu  v Rakousku – Mariendom. Vystoupali na terasu zámku, odkud jsme se podívali na celé město a Dunaj. Odpoledne nás pak čekala prohlídka Ars Electronica, což je muzeum budoucnosti. A tak se žáci dozvěděli něco o umělé inteligenci, klimatické změně, moderních materiálech či o vesmíru. Prohlídku s průvodcem zakončil pobyt v Deep space 8K. 

A tím jsme náš třídenní zájezd Za technikou do Rakouska úspěšně ukončili. 

Auf Wiederschauen, Österreich!

Vyhledávání

Tyto webové stránky používají cookies. V případě, že souhlasíte s jejich použitím, klikněte na tlačítko "Souhlasím" níže. Detaily, jak s Vašimi daty nakládáme, najdete na stránce Podmínky použití.