Kulturně-historická exkurze do Prahy

Ve dnech 26.-27. 9. 2022 jsme se studenty 4. ročníku podnikli dvoudenní exkurzi za kulturou do stověžaté matičky Prahy. Nejprve nás čekala návštěva Senátu ČR, během níž jsme si prohlédli reprezentativní prostory Valdštejnského paláce a Jednací sál Senátu. Nechyběla ani procházka malebnou Valdštejnskou zahradou.

A abychom těch kulturních zážitků neměli málo, večer jsme v Národním divadle zhlédli hru Maryša bratří Mrštíků. Představení bylo opravdu inovativní, což u studentů vyvolalo řadu otázek a zajímavou diskusi o pojetí této divadelní klasiky.

Ani druhý den jsme nezaháleli a vydali se na Vyšehrad, abychom nahlédli do historie tohoto památného místa. Paní průvodkyně byla naprosto úžasná a bylo zřejmé, že zná Vyšehrad (a především jeho minulost) jako své boty.

Studenti byli s výletem spokojení, takže plánujeme, že exkurze do Prahy budeme s maturanty podnikat každý rok a stanou se tak tradiční součástí a zpestřením každého školního roku.

Vyhledávání

Tyto webové stránky používají cookies. V případě, že souhlasíte s jejich použitím, klikněte na tlačítko "Souhlasím" níže. Detaily, jak s Vašimi daty nakládáme, najdete na stránce Podmínky použití.